Català Castellano

Fa 5 mesos que he entrat en l' etapa de la jubilació. Sóc infermera. He treballat molt anys en aquesta professió i ha estat una experiència molt satisfactòria i que m'ha enriquit molt a nivell professional i personal. La meva àrea de treball era l'atenció primària. La meva tasca estava dirigida, no tan sols al tractament i seguiment de malalties, sinó molt especialment a l'àmbit de la prevenció  de la salut, és a dir, a aconsellar i fer el seguiment d'hàbits i conductes d'autocura. He tingut l’oportunitat de veure com les persones ens fem grans i envellim, moltes vegades amb dificultats individuals  per acceptar-ho i adaptar-nos-hi. He vist l'aïllament i la solitud no volguda que sovint pateix la gent gran i la manca d'atenció i suport per part de la societat.


 


Per mi, és inevitable repassar records i vivències i, com no, la memòria em porta a recordar la meva infantesa i els  meus pares, sobretot les penúries i dificultats que van viure en l’època de la postguerra, de com resolien les necessitats bàsiques d'una família amb sis fills. De l'esforç en el treball i l’honradesa del meu pare, de l'esperança i  esperit de superació constant que tenia la meva mare, de la reciprocitat en l'ajuda en els nuclis familiars i d'amistat o veïnals,  en definitiva, de tots els valors que amb els seus fets del dia a dia ens transmetien.


Ara, en aquest punt del camí en què em trobo, m’adono que tot té una perspectiva diferent i amb molts matisos. És com si els meus sentits s' haguessin desenvolupat més. El resultat és que aquesta mirada em porta a gaudir més del present i del que m'aporta la vida: l'encant irresistible de les meves netes: la seva evolució, creixement, aprenentatges, curiositat....La contemplació de la natura i els seus canvis constants, la vivència de les arts, la música, la pintura i el seu efecte positiu en les emocions.


Com encaro jo, doncs, aquest moment?  Doncs amb joia i plenitud i com un altre repte personal.


I què vull fer?  Continuar col·laborant en tasques que ens ajudin a tenir una vellesa saludable, reivindicar i dignificar la vida de les persones grans


 


"darrera de cada línia d'arribada, n'hi ha un altre de sortida


darrere de cada fita, hi ha un altre repte


la teva força i convicció no tenen edat"


                                                                         Teresa de Calcuta